مطالعه جدیدی نشان میدهد که زندگی بدون استرس مثل شمشیر دولبه هست. با سایت یک روان همراه باشید.
من خیلی استرس دارم!” “این خیلی زیاده.” “دیگر نمی توانم تحمل کنم.” چه کسی در بعضی از مراحل استرس زا در زندگی خود مانند این افکار نداشته است؟
استرس این روزها یک همراه همیشگی برای بسیاری از افراد است. هزاران مطالعه علمی اثرات منفی روانی بالقوه استرس ، از فرسودگی و افسردگی گرفته تا بیماری روانی را بررسی کرده است. این نشان میدهد که اگر فردی هیچ استرسی نداشته باشد برای سلامت روانی اش مطلوب خواهد بود.
اما این واقعا درست است؟
متأسفانه ، اثرات روانشناختی نداشتن استرس به ندرت از نظر علمی بررسی شده است.
بنابراین اگر هیچ استرسی نداشته باشید چه اتفاقی می افتد؟
این سوال مورد مطالعه جدید محقق سوزان تی چارلز از گروه علوم روانشناسی دانشگاه کالیفرنیا ، ایروین و تیم تحقیقاتی وی بود ( چارلز و همکاران ، ۲۰۲۱ ). در این مطالعه ، دانشمندان داده های مربوط به مطالعه بزرگ دفترچه یادداشت روزانه افراد میانسال در ایالات متحده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند . به طور کلی ، داده های ۲۸۰۴ داوطلب بین ۲۵ تا ۷۵ سال در این مطالعه گنجانده شده است. از هر یک از این داوطلبان هشت روز متوالی پرسیده شد که آیا آنها یک یا چند مورد از هفت نوع مختلف استرس زا را تجربه کرده اند:
۱٫ بحث یا اختلاف داشته باشید
۲٫ پرهیز از اختلاف
۳٫ عامل استرس زا در خانه
۴٫ عامل استرس زا در محل کار یا مدرسه
۵٫ تبعیض
۶٫ عامل استرس زا در فضای مجازی
۷٫ عوامل استرس زای دیگر
به طور کلی ، ۹٫۷۴٪ داوطلبان (۲۶۴ نفر) هیچ یک از این عوامل استرس زا را در طول دوره مطالعه تجربه نکرده اند.
بنابراین آیا در مورد داوطلبان چیز متفاوتی وجود داشته است که هیچ استرسی را تجربه نکنند؟
نتایج نشان داد که زندگی بدون عوامل استرس زا یک شمشیر دو لبه است. محققان بررسی کردند که چگونه زندگی بدون عوامل استرس زا با شاخص های مختلف سلامت جسمی و شناختی ارتباط دارد. بدون استرس بودن به چندین نتیجه مثبت مرتبط بود. به طور کلی ، افراد بدون استرس بیماری مزمن کمتری داشتند و گزارش کردند که احساسات مثبت و احساسات منفی کمتری نسبت به افراد دارای استرس تجربه می کنند. با این حال ، آنها همچنین سطح عملکرد پایین شناختی را در تستی که انجام گرفت کسب کردند. علاوه بر این ، آنها کمتر از افراد تحت استزس احساس حمایت عاطفی ابراز میکردند و دریافت می کردند. افرادی که استرس ندارند به طور کلی مسن تر ، کمتر تحصیل کرده ، مرد و ازدواج نکرده نسبت به افراد استرس دار در تست به نظر رسیدند.
محققان نتیجه گرفتند که فعالیتهای اجتماعی ممکن است یک عامل مهم در رابطه بین استرس و رفاه باشد. داشتن بسیاری از ارتباطات اجتماعی و ابراز حمایت عاطفی به دیگران و دریافت حمایت عاطفی از دیگران ممکن است مربوط به تجربه برخی از استرس ها در زندگی روزمره باشد.
اگرچه این دردسرهای روزمره ممکن است احساسات منفی را در مقایسه با عاری از استرس بودن با خود همراه داشته باشد ، اما همچنین انگیزه ما را برای به چالش کشیدن دیدگاه ها و نظرات خود و فعالانه فرد را درگیر حل مشکلات می کنند. این حل فعال مشکلات ممکن است باعث عملکرد شناختی سالم شود. بنابراین ، نداشتن استرس کاملاً مثبت نیست زیرا به عملکرد شناختی بدتر منجر می شود.
به طوری که دفعه بعدی که کمی احساس استرس کردید به یاد داشته باشید: نداشتن هیچ استرسی نیز خیلی خوب نیست!
منبع: برداشت آزاد از psychologytoday