شاید اگر با جستجو در گوگل به این مطلب رسیده باشید، انتظار دارید در این پست به بررسی روانشناسی ایلان ماسک و شخصیتش در این پست پرداخته باشیم، اما نه! در این پست به شرکت نورالینک ایلان ماسک و کارهایی که میخواهد در این شرکت بکند خواهیم پرداخت.
البته احتمال بررسی شخصیت روانشناسانه این فرد در اینده در یکی از پست های سایت با توجه به علاقه بسیار زیاد شخصی خودم به این فرد کم نیست، و احتمالا روزی در پستی به این هم خواهم پرداخت.
شاید اسم ایلان ماسک را در فضای مجازی و … بیشتر در مورد دو شرکت شنیده باشید، تسلا شرکتی که با خودروهای خودران و برقی شناخته شده و یا هم اسمش را در مورد شرکت اسپیس ایکس که با آن ماهواره های قابل بازیابی به فضا میفرستد و این که برنامه هایی برای ارسال انسان ها به مریخ داردو…
البته سخن در مورد ایلان ماسک فقط به این دو شرکت محدود نمیشود و این نابغه پروژه های فوق العاده زیادی زیر دست خود دارد. (ما نوشتیم نابغه ولی شما فوق نابغه بخونش)
با یک جستجوی کوچیک در گوگل میتونید اطلاعات بیشتری در مورد ایلان ماسک کسب کنید.
به طور خلاصه در زیر قسمتی از شرکت ها و فعالیت های ایلان ماسک رو براتون به نقل از کانال تلگرام ایلان ماسک براتون میارم.
موسس و مدیرعامل شرکت فضایی اسپیس ایکس
مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا
از موسسان شرکت نورالینک
موسس بورینگ کمپانی
از موسسان ZIP2
موسس ایکس دات کام که الان متعلق به ebay هست
از موسسان اوپن اِی آی
ریاست شرکت سولارسیتی
ایلان ماسک طی دهه گزشته تحولات بزرگی به وجود اورده که از آن ها میتوان در بانکداری از طریق ایجاد امکان پرداخت الکترونیک، در صنعت خودرو از طریق خودروهای الکترونیک و خودران تسلا، در صنعت هوا فظا از طریق راکت اسپیس ایکس و… نام برد. همچنین وی در حال توسعه یک راه حمل و نقلی زیرزمینی خاص و جدیدی نیز هست.
او از طریق شرکت اسپیس ایکس در حال ارسال ماهواره های استارلینک است تا اینترنت ماهواره ای را برای جهانیان عرضه کند و از این طریق سود خوبی را نصیب شرکت اسپیس ایکس کند.
موضوع این پست ما مربوط به نورالینک یکی از شرکت های تقریبا تازه تاسیس ایلان ماسک هست.
به گزارش ایسنا و به نقل از سینت، “ایلان ماسک”(Elon Musk) بنیانگذار استارتاپ “نورالینک”(Neuralink) معتقد است که اتصال مغز انسان به رایانهها میتواند به انسانها کمک کند که به ناتواناییها و آسیبهای خود غلبه کنند و در نهایت با هوشمندترین “هوشهای مصنوعی” هم رقابت کنند.
استارتاپ نورالینک یک شرکت “عصب فناوری”(neurotechnology) آمریکایی است که توسط ایلان ماسک در سال ۲۰۱۶ تأسیس و در سال ۲۰۱۷ کار خود را آغاز کرد. دفتر مرکزی این استارتاپ در سانفرانسیسکو است. از زمان تأسیس، چندین دانشمند عصب شناس از دانشگاههای مختلف در آنجا مشغول به کار هستند.
ماسک اظهار کرده است که استارتاپ “نورالینک” بروزرسانیهایی را راجع به فناوری در حال توسعه خود منتشر خواهد کرد.
وی این بروزرسانیها را در یک کلمه “عالی” دانسته است.
بنابر گزارشها این استارتاپ قصد دارد با ساخت تراشههای رایانهای قابل کاشت در داخل مغز انسان، مرز بین بشر و ماشین را کم رنگتر کند.
گفته میشود این تراشه حس لامسه کاربران را بازیابی میکند. این پردازنده سیگنالهای پیچیدهای را رمزگشایی میکند که در داخل مغز انسان شکل گرفتهاند؛ سپس تراشه آنها را به اعداد تبدیل میکند تا بتواند این سیگنالها را پردازش کند. در نتیجه شخصی که این تراشه در مغز وی کار گذاشته میشود، امکان کنترل کردن عملکرد عضلات بدن را پیدا میکند.
در ماه ژوئیه سال گذشته اعلام شد که این فناوری به یک میمون اجازه داده است با مغز خود یک رایانه را کنترل کند.
به این ترتیب امید است که فناوری مذکور در بیمارانی آزمایش شود که دچار آسیبهای مغزی یا نخاعی هستند و یا به طور مادرزادی دچار نقص هستند.
در ابتدا قرار بود این کار تا آخر سال ۲۰۱۹ میلادی انجام شود که میسر نشد و ایلان ماسک به تازگی اعلام کرد که امسال این دستگاه تکمیل خواهد شد.
در نهایت، فناوری استارتاپ “نورالینک” برای جبران بخشهای از دست رفته مغز به دلیل بروز تصادف، سکته مغزی و یا نقصهای مادرزادی به کار گرفته خواهد شد. در واقع این فناوری، این پتانسیل را دارد که عملکردهای مغزی و حرکتی را بازیابی کند.
با وجودی که هدف اولیه ساخت این دستگاه، کمک به این بیماران است، ولی ماسک گفته که هدف نهایی آن برای همگام سازی انسان با هوش مصنوعی است که به معنای واقعی کلمه از انسان سریعتر فکر میکند.
حالا میرسیم به قسمت اصلی مقالمون یعنی ارتباطش با روانشناسی!
به گزارش دیجیاتو ایلان ماسک معتقد است شرکت علوم اعصاب او یعنی نورالینک (Neuralink) توانایی درمان کردن بیماری های مغزی از جمله اسکیزوفرنی و اختلال اوتیسم را دارد.
مدیرعامل اسپیس ایکس و تسلا در مصاحبه ای که در مورد هوش مصنوعی بود، در مورد شرکت نورالینک گفت:
«فکر می کنم نورالینک در آغاز بسیاری از بیماری های مغزی را حل خواهد کرد. بیماری هایی مثل اوتیسم، اسکیزوفرنی و فراموشی. هر کسی در مقطعی از زندگی خود فراموشی را تجربه می کند. بسیاری از والدین نمی توانند نام فرزند خود را به یاد بیاورند و بیماری هایی از این قبیل.»
معلوم نیست منظور ماسک از «حل کردن» اوتیسم چیست؛ چون اوتیسم بیماری نیست و نوعی اختلال رشدی است. وب سایت رسمی جامعه ملی اوتیسم انگلستان نیز با اشاره به اینکه اوتیسم بیماری نیست، آن را غیر قابل درمان توصیف کرده است؛ چرا که این اختلال به نوعی با هویت فرد گره می خورد. سازمان بهداشت جهانی اسکیزوفرنی را نوعی بیماری روانی حاد توصیف کرده است.
ماسک شرکت نورالینک را سال ۲۰۱۶ تاسیس کرد و فعالیت های آن در سال های شروع تاسیس سری بود. سال ۲۰۱۹ اما اخبار بیشتری از فعالیت های این شرکت منتشر شد. این کمپانی ژوئیه سال جاری میلادی گزارشی دقیق و جامع (وایت پیپر) از طرح تراشه مغزی خود منتشر کرد و ماسک از آزمایش آن روی میمون ها خبر داد.
ماسک می گوید به واسطه این تراشه می توان اختلالات عصبی مثل آلزایمر و پارکینسون را درمان کرده و آسیب های جدی به مغز یا نخاع را برطرف کرد. او هدف نهایی خود را ترکیب آگاهی انسانی با هوش مصنوعی بیان کرد:
«نورالینک می خواهد ریسک وجودی مربوط به فراهوش دیجیتالی (هوش بسیار بالاتر از هوش انسان) را رفع کند. ما هیچ گاه نمی توانیم از یک ابرکامپیوتر باهوش تر شویم؛ بنابراین به جای آنکه آنها را شکست دهیم باید به آنها بپیوندیم.»
امیدواریم پیشرفت علم به جایی برسد که روزی دیگر روی این کره زمین هیج فرد مبتلا به اوتیسم، اسکیزوفرنی و… وجود نداشته باشد. ایلان ماسک با سابقه ای که در کارهای خود دارد میتواند یکی از افرادی باشد که میتواند انقلابی در این زمینه ایجاد کند.
یک انسان فوق العاده که قصد داره دنیا رو تغییر بده. تا الان که تاثیرات مثبتی روی دنیا و افکار مردم داشته است
مطلب بسیار جالبی بود. متشکرم