تعدادی نشانه ها وجود دارند که وقتی در یک رابطه به طور منظم رخ میدهند برای آن مضر هستند و باید برای بررسی و حل آن دنبال چاره بود. با سایت یک روان همراه باشید.
۱٫رفتار پرخاشگرانه مکرر
– شما بارها شاهد رفتار پرخاشگرانه هستید. این احتمالاً بارزترین و همچنین خطرناک ترین نشانه شخصیت سمی است. زندگی با یک فرد عصبانی زندگی روزمره را غیرقابل پیش بینی ، بسیار استرس زا و از نظر جسمی ناامن می کند.
اگرچه ممکن است در اوایل رابطه فرد متوجه پرخاشگری طرف مقابلش نشود، اما رفته رفته پس از یک نقطه عطف مخصوصا وقتی تعهداتی بین هر دو به وجود می اید و جدا شدن امری آسان نیست به وجود می آید.
– شما مرتباً با عصبانیت طرف مقابلتان روبرو میشوید و وقتی واقعه ای که آنها از آن برانگیخته شده اند را بررسی میکنید میبینید که با این عصبانیت متناسب نیست. گوش دادن به احساسات عصبانی شخص دیگر می تواند بسیار استرس زا باشد ، خصوصاً اگر این اتفاق تقریباً هر روز رخ دهد.
– شریک زندگی شما به طور منظم با تهدید به ترک کردن شما بحث و جدال را پیایان میدهد، یا بدون اینکه موافقت کند بعداً صحبت کنید ، دور می شود. یا اجازه می دهد جدل ها تا روزها بدون حل و فصل ادامه یابد، اینها نشانه هایی از ضعف در تنظیم احساسات خود است ، که مهارت مهمی برای حل تعارضات به روشی سازنده است.
-شما اغلب احساس میکنید که روی پوسته تخم مرغ راه میروید و ترس از عصبانیت طرف مقابل باعث میشود در رابطه خود تعامل مناسبی نداشته باشید. زیرا نمیخواهید باعث عصبانیت و بحث وجدل شوید.
– شریک زندگی شما مرتب اتهاماتی به شما میزند که به نوعی زندگی او را خراب می کنید یا شما را به خاطر مشکلات خود مقصر می داند. هر شخص باید مسئولیت انتخاب های زندگی خود را به عهده بگیرد.
۲٫ عدم همدلی یا پشیمانی
– شریک زندگی شما وقتی که شما دچار غم و اندوه شده اید به ندرت قادر به همدلی باشماست . به عنوان مثال ، ممکن است آنها نتوانند غم و اندوه شما را هنگامی که یکی از عزیزانتان را از دست داده اید درک کنند.
– آنها قادر نیستند دیدگاه شما را در یک اختلاف نظر را درک کنند. این به معنای همدلی شناختی است، به این معنی است که بتواند بگوید “من می توانم درک کنم که چرا ممکن است در مورد این شرایط چنین احساسی داشته باشی”.
– شریک زندگی شما قادر به عذرخواهی و ابراز پشیمانی واقعی نیست وقتی که اقدامات آنها شما را ناراحت کرده است ، صرف نظر از اینکه آیا این کار ضرری برای شما داشته است یا نه.
– وقتی به وضوح به شما یا دیگران آسیب رسانده اند ، هیچ احساس گناه نشان نمی دهند . کمبود کامل توانایی برای پشیمانی یا احساس گناه ، نشانه جدی شخصیت سمی است.
۳٫ دستکاری و نیرنگ
– شما مرتبا از او دروغ میشنوید و یا فریب نیرنگ های او را میخورید. اگر طرف مقابلتان پی در پی به شما دروغ میگوید و یا سعی درپنهانکاری و نیرنگ دارد باید موضوع را جدی بگیرید!
۴- مشکلات مربوط به قوانین
– شریک زندگی شما اجبار می کند که همه کارها به روشی انجام شود که از نظر او قابل قبول است و هیچ احترامی برای نظرات شخصی شما قائل نیست.
این اغلب به عنوان یک رفتار بیش از حد کنترل کننده و کمال گرایانه مورد توجه قرار می گیرد. این امر به ویژه هنگامی آسیب زننده هست که آنها از انجام هر کاری ;I مطابق با موازین خودشان باشد راضی خواهند بود.
– از طرف دیگر در مورد قوانین، فردی است که معتقد است قوانین در مورد آنها اعمال نمی شود و هر طوردلشان بخواهد خواهد بود. آنها احساس برتری و بالاتر از قوانین می کنند. زمانی هم بیشتر نگران کننده است که فرد کاملاً نسبت به قوانین بی توجه است. این نگرش معمولاً با رفتار مجرمانه و مشکلات حقوقی همراه است.
به طور خلاصه
چهار مورد ذکر شده در اینجا به رضایت از رابطه و به ویژه با خطر بحران های رابطه مرتبط هستند.
هر یک از این رفتارها (به استثنای پرخاشگری جسمی) ممکن است گاه به گاه اتفاق بیفتد.
مثلاً هنگام استرس شدید یا خستگی. دروغ گفتن برای جلوگیری از صدمه زدن به احساسات شخصی ، نشان ندادن همدلی در هنگام خستگی ، یا خواستن انجام بعضی کارها به روش های خاص ، همه رفتارهای عادی است.
اگر با کسی زندگی می کنید که مرتباً هر یک از این رفتارهای مشکل ساز را نشان می دهد ، به شما توصیه می شود که با اعضای معتمد خانواده ، دوستان و یا متخصصان بهداشت روان صحبت کنید. گفتگو در این نوع شرایط با شخصی که علاقه شما را در ذهن دارد می تواند چشم انداز و پشتیبانی لازم را برای کنار آمدن به بهترین شکل ممکن فراهم کند.
اگر به تازگی با شخصی که این رفتارها را نشان می دهد آشنا شده اید ، این نشانه ها را نادیده نگیرید.
منبع: برداشت ازاد از psychologytoday